fredag 1 februari 2013

En liten lägesrapport från SA

Vi har mellan 22 och 32 grader varmt. Oftast ca 28. Väldigt fuktigt så det känns väldigt varmt. 

En del blåsiga dagar ed riktigt häftiga vågor. Kul att se på brädsurfarna som rider på vågorna och ibland inne i dem i sk tubes. 

Oliver fick en body board som både han och vi surfar på i vågorna. Lite svårt med Ella på stranden bara så det blir korta besök där. 

Emma och jag tog med träningskläder men jag har varit förkyld ungefär sen vi kom ner tyvärr och Emma skulle ta på sig sin bikini när hon upptäckte en jättespindel (det var verkligen en jättespindel) på armen och stukade foten rejältnär hon slängde sig baklänges och viftade bort den så ingen träning här mer än 2:a dagen då både Emma och jag tog en löptur. 

Vi har bokat Shamwari till halva priset den 5:e och Oliver ska åka med ut på safariturerna där. Ska bli riktigt häftigt. Ella får stanna hemma hos Pelle och Farmor. Ska även till Addo en annan kommunal safari där man får köra med egen bil. 

Har handlat presenter till Oliver han fyller ju år om 3 dagar också. Blir lite annorlunda att fira det här men skoj. 

Lite roliga episoder. 

Igår var vi på restaurang här i Jeffreys bay och Pelle beställde en cognac och en kaffe till desserten. 

Han fick då in ett glas hett vatten med 3 kaffebönor i och en kupa cognac. Tanken var att han då skulle värma cognacen vilket var fint men det där med kaffet förstår vi ff inte. Han frågade sen nyfiket om det blev bra med cognacen. 

De är inte riktigt vana vid vissa saker här. De tog iaf inte betalt för kaffe och en 4:a cognac tog han 20 rand för ca 14 kr !!!

Mamma och Pelle har jagat frys i 3 dagar här. Först kom en leverantör hem med en frys som visade sig inte få plats. Som de fick åka iväg med igen trots att mamma och Pelle mätat. Nu kom det en ny frys idag och även det var för stort. Mamma höll på att gå i taket. Visade sig att det måttbandet de använt av ngn anledning skilde 3 cm jämfört med andra ?? SÅ nu har leverantörerna fullt upp att korta hjulinfästningar etc så det går in. Ska nog gå till slut.